Smit Supply Chain Advies
Pr. Julianastraat 1
8281 CK Genemuiden
T +31 (0) 38 200 40 90
E info@smit-sca.nl

  Waarover wilt u meer informatie ontvangen? Voor welk vakgebied? Of boek hier een gratis online strategiesessie
  Meer weten? Wij nemen contact met je op Neem contact op

  Waarom mislukken zoveel strategie implementaties?

  Waarom mislukken zoveel strategie implementaties?

  Henry Mintzberg, de briljante Canadese managementdenker, wijst er tijdens zijn seminars graag op dat een groot deel van de strategieën die bedrijven verzinnen nooit wordt geïmplementeerd. En hij heeft ook wel een idee hoe dat komt. Tijdens een bijeenkomst in Nederland, een paar jaar geleden, zei Mintzberg het volgende: ‘Als het niet lukt om een strategie te implementeren, wie of wat krijgt dan de schuld’. Altijd implementatie… Wij ontwikkelen deze briljante strategie in ons kantoor. En die dombo’s in de rest van de organisatie zijn gewoon niet slim genoeg om dit ook echt te implementeren.🤷‍♂️

  Nou, als jij een van die dombo’s bent, dan heb ik een perfecte oplossing voor je. Je zegt gewoon tegen je management: als wij zo dom zijn en jullie zo slim, waarom verzinnen jullie dan geen strategieën die dombo’s zoals wij kunnen implementeren?’ Mooi staaltje redekunst. Maar klopt het ook?

  Mintzberg: ‘Zit ’t zo? Nee. Bijna iedere implementatiefout is het gevolg van de disconnectie tussen de formulering en de implementatie. Het komt voort uit het geloof dat je op de ene plaats kunt formuleren, een hoofdkantoor, en op een andere plaats kunt implementeren, op de werkvloer.

  Wil jij effectief een stip zetten, maar deze ook bereiken en wil je dit op een praktische en resultaatgerichte wijze doen?💹

  Ontdek ons unieke BedrijfsStrategie concept! Meer informatie? Plan een gratis online sparringsessie met Dick Smit of Bert-Jan Pleijsier of maak een afspraak op locatie. Klik op de button!

  Gratis online advies

   

  • Strategie
  • Realiseren
  • Continu verbeteren


  Wat wij nog meer voor u kunnen betekenen

  S&OP

  Wil je weten wat het niveau van de S&OP in jouw organisatie is? Met onze S&OP scan geven we je dit inzicht. We laten je zien waar de optimalisatiemogelijkheden liggen en welke verbeteringen doorgevoerd kunnen worden.

  Dashboards

  Onze visuele dashboards geven je meer in- en overzicht. Je krijgt de juiste informatie op het juiste moment. Hierdoor kom je meer aan het stuur van jouw organisatie te zitten en kun je richting gaan geven aan de toekomst.