Wil je continu

verbeteren?

Met deze Lean training leer je
je werk slimmer en handiger organiseren

Schrijf je in

Lean introductie

Slimmer en handiger werken met Lean!  

Wil jij graag actief aan de slag om jouw werk slimmer en handiger te organiseren? En leren hoe je jouw klanten nog beter kunt helpen? Tijdens deze training geven we je een korte introductie in het Lean gedachtengoed.  

Lean is een manier van werken waarbij je kijkt naar wat wel en niet waardevol is voor de klant. Dit noemen we Klantwaarde. Wat ziet de klant als toegevoegde waarde en waarvoor is de klant dus bereid te betalen? Alles wat geen waarde toevoegt noemen we binnen Lean Verspilling. Vaak voeren bedrijven nog ontzettend veel overbodige stappen uit. Dit kunnen bijvoorbeeld verspillingen zijn op het gebied van wachttijden, voorraad of onnodig transport.  

Het is belangrijk om de activiteiten die waarde toevoegen te behouden en te optimaliseren. De activiteiten die geen waarde toevoegen moeten zoveel mogelijk verwijderd worden. Dit doe je door gestructureerd en logisch na te denken. Lean is hierdoor toepasbaar op elk niveau in een organisatie en op elk bedrijfsproces.  

Als processen in een bedrijf Lean zijn, dan worden alle activiteiten in één keer succesvol, dus foutloos, en zonder verspillingen uitgevoerd. En dat niet eenmalig, maar continu!  

Lean betekent dus ook dat het niet stopt na één keer kritisch kijken naar een proces. Het is een voortdurend proces van verbeteren. Verbeteren in kleine stapjes. Het gaat daarbij niet om harder werken, maar om slimmer werken. Dit zorgt onder andere voor meer plezier in het werk, betere prestaties en tevreden klanten.

Dat klink goed, toch?  

Wil jij leren wat Lean is en je eerste stappen zetten op het gebied van continu verbeteren? Volg deze training van Smit Supply Chain Advies 

Na afloop van de training ‘Introductie in Lean’ ben je op de hoogte van de basisbeginselen van Lean en kun je je eerste stappen zetten op het gebied van continu verbeteren. Je weet hoe je mee kunt helpen om in jouw organisatie handiger en slimmer te werken.  

Onderwerpen 

Tijdens de trainingen komen de volgende onderwerpen aan bod:  

  • Wat is Lean 
  • 5S 
  • Verspillingen 
  • Continu verbeteren 
  • Kaizen   
  • Houding en gedrag bij veranderen 

Aan de slag

Wil jij graag actief aan de slag om jouw werk slimmer en handiger te organiseren? En leren hoe je jouw klanten nog beter kunt helpen? Meld je dan aan voor de 1-daagse training ‘Introductie in Lean’. We geven deze training in samenwerking met JobTrans

Wil je meer informatie over de training? Neem gerust contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over deze training.