Meer inzicht in

vraag en aanbod?

S&OP Scan aanvragen

S&OP

Sales & Operations Planning (S&OP) vormt de verbinding tussen afdelingen. Op strategisch niveau, maar ook op de werkvloer.  

S&OP is onlosmakelijk verbonden met supply chain management (SCM). SCM betekent dat de verschillende afdelingen in een bedrijf samenwerken in gestroomlijnde processen. Door een goede S&OP creëer je nog een extra verbinding tussen die afdelingen. Beschikbare informatie wordt met elkaar gedeeld en er wordt structureel naar de toekomst gekeken en gezamenlijk nagedacht over alternatieve scenario’s.  

S&OP is een gestructureerd functie-overstijgend proces. Het keert periodiek terug en stelt je in staat om knelpunten in de bedrijfsvoering te identificeren en te verhelpen. Welke artikelen ga je wel en niet produceren als de productiecapaciteit onvoldoende is? Aan welke klanten ga je wel en niet leveren als de voorraad beperkt is? Met een goede S&OP vind je op deze en vele andere vragen antwoord. 

Voordelen S&OP: 

  • Hogere klanttevredenheid
  • Beter rendement machinepark
  • Lagere voorraden
  • Eerder inzicht in te verwachten resultaten
  • Betere onderhandelingspositie met uw leveranciers

Wil je weten wat het niveau van de S&OP in jouw organisatie is? Met onze S&OP scan geven we je dit inzicht. We laten je zien waar de optimalisatiemogelijkheden liggen en welke verbeteringen het eerst doorgevoerd kunnen worden.  

Klik hier voor meer informatie over de S&OP Scan.