Smit Supply Chain Advies
Pr. Julianastraat 1
8281 CK Genemuiden
T +31 (0) 38 200 40 90
E info@smit-sca.nl

  Waarover wilt u meer informatie ontvangen? Voor welk vakgebied?
  Meer weten? Wij nemen contact met je op Neem contact op

  Onze kracht zijn onze mensen

  Maak kennis met ons team

  “Opportunities don’t happen. You create them.”

  Tamara Priet

  Een organisatie is een verzameling mensen, ieder met een eigen kwaliteiten, kennis en mogelijkheden. Door je bewust te zijn van de eigenschappen van je medewerkers kan je deze beter beheersen en inzetten waardoor je organisatie kan groeien.

  Als HR- en Recruitmentspecialist help ik jou bij het vinden van potentiële medewerkers en bij het behouden van jouw medewerkers. In deze krappe arbeidsmarkt is het moeilijk om nieuw talent aan te trekken. Door effectieve werving en selectie zorgen wij ervoor dat jouw nieuwe collega aansluiting vindt bij de organisatiecultuur, het team en de kernwaarden. Mensen zijn de kracht van organisaties. HR gaat verder dan het managen van jouw medewerkers.

  Duurzame inzetbaarheid ontstaat als datgene wat de medewerker wil en kan voortdurend is afgestemd op wat de organisatie vraagt en biedt. Daarin speelt de cultuur van jouw organisatie een belangrijke rol, want het is belangrijk om te communiceren over het beleid dat wordt gevoerd, zodat iedereen op de hoogte is en toegang heeft tot de regelingen. Het is in ieder geval een thema waarbij zowel van medewerker als organisatie iets wordt verwacht. Medewerkers verwachten de ruimte, tijd en de middelen om hun werk te kunnen doen. Als organisatie bied je een goede omgeving waarin mensen hun talenten kunnen laten zien. Investeren in de ontwikkeling van jouw collega’s loont en niet alleen voor de korte termijn.

  Mijn doel is om medewerkers te binden, boeien en te behouden voor jouw organisatie. Met welke uitdagingen op het gebied van HR en Recruitment kan ik jou helpen? Ik werk graag met je samen aan een toekomstbestendige organisatie.

  "If everything seems under control, you’re just not going fast enough." (Mario Andretti)

  Harry de Velde

  Deze uitspraak van een legendarische formule 1 coureur is mij altijd bijgebleven. Ook binnen je bedrijf denk je soms dat je alles aardig op orde hebt. Echter….. klantbehoefte, technologieën, productieautomatisering, ICT, social media, etc. veranderen doorlopend. Stil blijven zitten is geen optie, je wordt ingehaald.

  Na mijn studie Werktuigbouwkunde heb ik inmiddels 30 jaar kennis en ervaring opgedaan in diverse branches als vliegtuigbouw, metaal, tapijtindustrie en bouw, waarvan zo’n 20 jaar in een management-/directieverantwoordelijkheid voor Operations.

  Samen nadenken over doelen, resultaat-  en procesverbeteringen. Is de organisatie goed ingericht, worden de beschikbare capaciteiten goed ingezet, voelen mensen zich serieus genomen en is er plezier in het werk. Dit zijn cruciale factoren om succesvol te worden.

  Samen kunnen we stappen zetten naar een betere toekomst.

  "Een schipper die vaart zonder doel klaagt altijd dat de wind verkeerd staat." (Seneca)

  Albert Beens

  Door mijn jarenlange ervaring in diverse functies in de wereld van Transport & Logistiek, Warehouse en Supply Chain heb ik een brede kennis en ervaring opgedaan.

  Deze opgedane ervaring komt uit een mix van doen en denken (van MBO tot Nyenrode) en dit stelt mij in staat om mee te denken op alle niveaus in de operatie, maar ook met de belangen van de opdrachtgever. Ik doe het graag anders dan we gewend zijn om zodoende mensen uit hun sleur te halen, scherp te houden en een proces van continu verbeteren in het DNA te krijgen. Als eindverantwoordelijke ben ik in staat om afstand te nemen en vanuit de helicopterview de situatie te bekijken en waar nodig bij te sturen.

  Op deze manier kunnen we samen (samenwerken is samen werken) onze gestelde doelen halen, en vervolgens de lat weer wat hoger leggen, op naar het volgende doel. Heb je je doel nog niet duidelijk? We formuleren hem samen, stropen de mouwen op en gaan.

  Werken aan verbinding werkt!

  Jan Teerds

  “Sterke bedrijven ontstaan niet vanzelf!” In deze uitspraak van Daniel Coyle kan ik mij goed vinden. Vaak wordt gedacht dat vooral aristocratische en autoritaire leiders bedrijven sterk en succesvol maken. Dit type leiders kan het inderdaad ver schoppen. Ze kunnen ontzettend veel geld verdienen. Ze kunnen bedrijven en organisaties echter niet sterk maken. Op lange termijn leidt dit type leiderschap tot angst en splitsing.

  De organisatiecultuur van sterke bedrijven wordt juist gekenmerkt door sociale veiligheid en verbinding. Mijn passie is, samen met jou werken aan een sterk of nog sterker bedrijf. Verbinding is mijn persoonlijke handelsmerk. Wil jij ook zo’n verbindende leider zijn? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Jouw verbindende leiderschap leidt tot ruimte voor ontwikkeling, creativiteit, durf en een effectieve samenwerking.

  Werken aan verbinding werkt! Stroop je mouwen maar op, want het is wel werken. Van boardroom tot werkvloer. Ik help je graag oog te hebben voor de behoeften van je collega’s. Maar ook met reflecteren, jezelf ontwikkelen, je potentieel benutten. Je bent authentiek én je haalt de targets. Je leert twijfelen, maar niet bang zijn. Onzekerheid beangstigt je niet, het maakt je creatief. Je leert waarom je wat op welk moment doet.

  Ik zet graag koers naar een sterk(er) bedrijf. Vanuit mijn ervaring in de maritieme sector en de zorg als manager en gedragswetenschapper ben ik gepokt en gemazeld in kennis en ervaring over menselijk gedrag. Over drijfveren, strategieën, onderliggende processen, het behalen van doelen, groepsdynamiek en samenwerken. Kom, laten we op pad gaan!

  Laat je dromen niet voor altijd dromen blijven. Het is de bedoeling dat je er iets mee doet.

  Dick Smit

  Deze spreuk zegt alles over mij, maar ook over ons bedrijf. Het is een spreuk die een pragmatische inhoud heeft, maar ook een strategische inhoud. Bedrijven zijn heel goed in het opstellen van een visie en missie. Er vinden vaak strategie-sessies plaats. Maar hoe bereik jij nu wat je daarbij hebt uitgewerkt? En hoe werk je aan de doelen die je gesteld hebt?

  Ik heb een bedrijfskundige achtergrond en brede werkervaring met de inrichting en optimalisatie van de Supply Chain. Door mijn ervaring binnen kleinere en grote bedrijven, op zowel operationeel als strategisch niveau, krijg ik snel inzicht en overzicht binnen jouw bedrijf. Ons team heeft een brede kennis en we helpen je graag! Samen met jouw team richten we de organisatie en processen zo in, zodat het maximaal bijdraagt aan de doelstellingen van jouw organisatie.

  Je kunt bij ons terecht voor de optimalisatie van strategie tot uitvoering, optimalisatie van processen en IT. Dit doen we door in- en overzicht te creëren in jouw organisatie. Maar niet alleen dat, we helpen je ook met het realiseren van de resultaten!

  Wil je alleen maar snel? Ga alleen. Wil je ver komen? Dat doen we samen.

  Bert-Jan Pleijsier

  Door goed samen te werken kom je altijd verder dan alleen! Wij vullen elkaar perfect aan en kunnen jou met onze brede kennis en ervaring helpen om jouw organisatie te optimaliseren. Mijn deskundigheid op het gebied van IT zet ik graag voor je in! 

  Door het creëren van een plan passend bij de toekomstvisie van jouw organisatie kunnen we samen de IT-organisatie beter inrichten. De implementatie van een nieuw systeem leidt helaas vaak tot een teleurstelling. Dit komt doordat er niet naar het complete plaatje wordt gekeken. Ook is er vaak onvoldoende aandacht voor begeleiding van medewerkers. Er ontstaat onrust en frustratie.  

  Ik begeleid je graag met het maken van de juiste keuzes, maar ook bij opstellen van IT-beleid. De implementatie van een nieuw systeem en het opleiden en begeleiden van medewerkers kan ik ook voor jouw organisatie organiseren en/of ondersteunen. Communicatie is bij al deze onderdelen het toverwoord. Want IT-succes staat of valt bij een goede communicatie!
  Ik werk graag met je samen op weg naar een optimale inrichting van jouw organisatie voor nu en voor de toekomst!

  "No need to think outside the box, simply realize there is no box."

  Marius van de Groep

  Ik help bij het concreet maken van oplossingen en geef inzicht in de waarheid van het ondernemerschap. Door vragen te stellen en te kijken naar de ondernemer als persoon, naar de onderneming als bedrijf en naar de verbindingen tussen medewerkers, goederen, diensten, leveranciers en klanten.

  Met een vertaling naar de organisatie van de financiële cijfers en bedrijfseconomische eenheden. Sturen op actuele cijfers en data vanuit online toepassingen voor real-time managementinformatie en het vertalen naar de bedrijfsstrategie.

  Informatie en advies voor en vanuit de volle breedte van de organisatie: inkoop-verkoop-marketing-kwaliteitszorg-ondernemingsfinanciering-personeelszaken-assessments-automatisering- management van bedrijfsprocessen-bedrijfsstrategie-bedrijfsopvolging-ondernemingsstructuur.

  Ik ben dé bedrijfsadviseur voor het Midden- en Klein Bedrijf, van productie tot dienst, van handel tot vakmanschap. Met een ruime ervaring in accountancy, advisering en in (inter)nationale productiebedrijven geef ik snel en duidelijk organisatorisch en financieel inzicht in jouw bedrijf. Waar nodig ondersteun en adviseer ik jou als ondernemer of jouw team als interimmanager of als professioneel (NOBCO) coach.

  Jij maakt de keuzes, samen outside the box!

  Daarbij hanteer ik drie G’s:

  Gezonde motor
  Gas geven
  Gericht sturen
  ________________________________ +
  Kansrijke route naar meer rendement

  (En ja, ik heb iets met auto’s)

  Where focus goes, energy flows.

  Kristelle Nieuwbroek – van der Bijl

  Als Office Manager vind ik het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en dat alle zaken achter de schermen soepel verlopen. Een goede sfeer op kantoor draagt bij aan een fijn werkklimaat. En collega’s die goed op hun plek zitten zijn heel belangrijk, want samen maak je het bedrijf!

  Met 9 jaar ervaring als Office Manager/Personal Assistant weet ik hoe belangrijk het is dat alle randzaken goed geregeld zijn en de onderlinge communicatie goed verloopt. In al die jaren heb ik mij als de zogenaamde duizendpoot beziggehouden met veel verschillende zaken: van agendabeheer tot de organisatie van evenementen. Die kennis en ervaring neem ik mee om TNP Groep verder te helpen en mijzelf verder te ontwikkelen. Als je ervoor open staat, leer je elke dag weer bij. Binnen deze rol kan ik ervoor zorgen dat mijn collega’s hun werk kunnen doen en de klant zo goed en efficiënt mogelijk geholpen wordt. Ik sta klaar met een kop koffie. Graag tot ziens op ons kantoor!

  Work smarter, not harder!

  Esther Stokkelaar-Bruins

  Ik kijk graag met een frisse blik en out of the box dwars door de organisatie naar mogelijkheden voor optimalisatie en samenwerking. Ons uitgangspunt hierbij is altijd om slimmer te werken en niet harder.  

  Ik heb de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan met informatievoorziening, projecten, processen en Lean. Ik krijg er energie van om mensen en bedrijven te helpen en zet mijn expertise daar graag voor in. Ben jij te veel bezig met brandjes blussen in je bedrijf? Vaak is gebrek aan structuur en duidelijkheid de oorzaak. Wij geven je inzicht en kunnen je helpen met een omslag naar een effectievere en efficiëntere organisatie. Een organisatie met meer structuur, overzicht, rust en blijere klanten en medewerkers.  

  Door aandacht voor de mens zorgen wij voor blijvende en succesvolle veranderingen. Ik draag graag mijn steentje bij om jouw organisatie te optimaliseren! 

  Een florerende organisatie bestaat uit PEOPLE, PEOPLE, PEOPLE!

  Karin Groothuis

  Als Strategisch Vitaliteitsexpert houd ik me bezig met de vitaliteit binnen organisaties. Volgens de Dikke van Dale staat vitaliteit voor energiek en krachtig. Je kunt jouw organisatie krachtiger maken door het optimaliseren van processen, automatisering en logistiek. Tegelijkertijd heb je ook de mens nodig. Een mens die creatief, alert, betrokken, veerkrachtig en in goede gezondheid is. Een mens die reageert op de trends in de markt en de uitdagingen van de organisatie met beide handen aanpakt. Vitaliteitsmanagement is daarom Peoplemanagement en gaat verder dan gezonde werknemers en een gezonde werkplek.

  Als afgestudeerd Vitaliteitscoach en Strategisch Vitaliteitsexpert ben ik gespecialiseerd in PEOPLE. Ik help leidinggevenden zich te ontwikkelen tot een effectief leider voor het team, waarbij we de vertaalslag maken van Theorie Naar Praktijk. Ik help je ontdekken wat voor soort leider je bent en hoe je je team kunt verbinden, motiveren, stimuleren en laten floreren op een manier die bij jou past. Naast de focus op leiderschap help ik jouw bedrijf graag met vraagstukken op het gebied van talentontwikkeling, gespreksvoering, stressmanagement, en vitaliteit en duurzame inzetbaarheid in de breedste zin van het woord.

  Investeren in je mensen loont! Prestaties en medewerkerstevredenheid gaan omhoog. Verzuim en verloop gaat omlaag.

  Ik ga graag met je in gesprek om te kijken waar de knelpunten en/of wensen liggen binnen jouw organisatie. We kijken samen naar de benodigde veranderingen en eventuele obstakels. Het uiteindelijke plan vereist maatwerk. Jouw organisatie verdient het om te floreren!

  I help companies to improve their Supply Chain.

  Harm Jan de Roover

  Verbeteringen realiseren in de Supply Chain, dat is waar ik energie van krijg. Samen bepalen waar we nu staan, waar we naartoe willen en hoe we daar gaan komen. Met kleine stapjes of door radicale veranderingen. Als Supply Chain expert binnen het team van Smit Supply Chain Advies help ik je graag dit vorm te geven en zodoende verbeteringen in de Supply Chain te realiseren.

  De afgelopen tien jaar heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van Supply Chain Management en Supply Chain planning (demand planning, supply/productie planning, S&OP). Vanuit zowel operationele als ook management rollen, waardoor ik snel de verbinding kan maken tussen de dagdagelijkse operatie en strategie. In diverse industrieën ben ik actief geweest: voedingsmiddelen, zuivel, drank, elektronica, farmacie en retail, waardoor ik snel inzicht heb in processen en systemen. Deze ervaring heb ik opgedaan bij (kleine) familiebedrijven als ook grote beursgenoteerde ondernemingen, waardoor ik in elke cultuur goed inzetbaar ben. Graag zet ik mijn opgedane ervaring en vaardigheden in om jouw Supply Chain naar een hoger niveau te tillen!

  The best way of learning about anything is by doing,

  Lotte Brom

  Ik krijg energie van het in kaart brengen en uitvoeren van (financiële) processen. Daarnaast vind ik het verwerken van gegevens en cijfers om vervolgens de juiste informatie te kunnen verschaffen leuk.

  Als Financial trainee kan ik mijn opgedane kennis toepassen in de praktijk. Ik zie het maken van de vertaalslag van theorie naar praktijk als een leuke uitdaging.

  Als Financial trainee krijg ik bij de TNP Groep de kans om mijn kennis te delen en ervaring op te doen in het werkveld. De minor Supply Chain Management komt hierbij goed van pas. Tijdens het volgen van deze minor is mijn interesse voor dit vakgebied gegroeid. Ik ervaar dat de minor Supply Chain Management en de opleiding Bedrijfseconomie een goede combinatie is om de TNP Groep te ondersteunen.