Smit Supply Chain Advies
Pr. Julianastraat 1
8281 CK Genemuiden
T +31 (0) 38 200 40 90
E info@smit-sca.nl

  Waarover wilt u meer informatie ontvangen? Voor welk vakgebied? Of boek hier een gratis online strategiesessie
  Meer weten? Wij nemen contact met je op Neem contact op

  Olifantenpaadjes

  Ontdek meer

  — Olifantenpaadjes —

  Je hebt ze vast wel eens gezien: Olifantenpaadjes
  Olifantenpaadjes zijn vernoemd naar de typische eigenschap van olifanten om altijd de kortste weg te kiezen, waardoor een zichtbaar pad in de begroeiing wordt uitgesleten. Mensen vertonen identiek gedrag en zo ontstaan er vergelijkbare paden in het groen.

  Ook op het werk zijn er de slimme, alternatieve weggetjes die mensen zelf maken naast de bestaande officiële wegen. Ze zijn vaak efficiënter dan de officiële bedachte structuur en de bestaande ingewikkelde en onduidelijke processen.

  Vaak ligt de oorzaak in het feit dat bij het ontwerpen van de processen en werkwijzen en bij de inrichting van de werkplek vaak niet voldoende vanuit de gebruiker wordt gedacht en alles veel te complex is.

  Zijn er in jouw bedrijf ook veel Olifantenpaadjes? Kijk dan eens goed naar de afgesproken werkwijzen en processen. Zijn die wel zo logisch en duidelijk? Is de werkplek/ruimte wel goed ingedeeld?

   

  • Jouw toekomstvisie realiseren
  • Duurzame oplossingen
  • Hoge klanttevredenheid
  • Beter bedrijfsresultaat
  • Optimale (keten)samenwerking


  Wat wij nog meer voor u kunnen betekenen

  Supply Chain

  Op zoek naar de optimale balans tussen werkkapitaal, operationele kosten en een optimale servicegraad? Wij helpen jou vanuit Supply Chain management met een heldere aanpak van strategie naar uitvoering en realiseren een maximale ondersteuning.

  S&OP

  Wil je weten wat het niveau van de S&OP in jouw organisatie is? Met onze S&OP scan geven we je dit inzicht. We laten je zien waar de optimalisatiemogelijkheden liggen en welke verbeteringen doorgevoerd kunnen worden.