Smit Supply Chain Advies
Pr. Julianastraat 1
8281 CK Genemuiden
T +31 (0) 38 200 40 90
E info@smit-sca.nl

  Waarover wilt u meer informatie ontvangen? Voor welk vakgebied? Of boek hier een gratis online strategiesessie
  Meer weten? Wij nemen contact met je op Neem contact op

  Mankracht vs. strategie

  Recentelijk las ik een prachtige metafoor over Napoleon en de Pruisen. Ondanks dat Napoleon met een veel kleiner leger was, wist hij de Pruisen te verslaan. Hoe kon het dat hij op het thuisfront van de Pruisen de winst kon behalen?

  De reden is niet dat de slagkracht bepaald wordt door het aantal van de manschappen, maar door de wijze waarop deze ingezet worden.
  Er was bekend dat er verdeeldheid was binnen het kamp van de Pruisen en de leiding slecht functioneerde. Er werd slecht gecommuniceerd. De posities werden bezet door adellijke mensen om deze families tevreden te houden. Ze ontwierpen diverse plannen, maar de uitvoering was er niet. De manschappen hadden geen munitie en verouderde materialen. Zo’n leger is niet in staat de naderende vijand het hoofd te bieden. ze werden verrast door de snelheid en wendbaarheid van de legers van Napoleon.

  Als je dit leest, plot je het dan op je eigen situatie?
  Hoe wordt er leidinggegeven binnen jouw bedrijf?
  Op welke wijze wordt er samengewerkt?
  Belangrijk: wat zijn de resultaten?

  Wat is je conclusie?

  Is jouw organisatie voldoende wendbaar? Of denk je ‘Oeps, wellicht wordt het tijd om eens te kijken hoe ik een en ander ga veranderen of op ga pakken. Als we zo doorgaan zouden we zomaar verrast kunnen worden?’

  Roept dit verhaal herkenning bij je op? Schaam je niet. Je bent niet de enige. Je kan beter op tijd ingrijpen dan achteraf moeten concluderen dat je te laat hebt gereageerd.

  Wil je concrete tips en aanbevelingen ontvangen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende eerste strategiesessie. Of check de website alvast over meer informatie over de BedrijfsScan die het verbeterpotentieel van jouw organisatie in beeld brengt.

  Strategie

  Wendbaarheid

  Mensen


  Wat wij nog meer voor u kunnen betekenen

  Supply Chain

  Op zoek naar de optimale balans tussen werkkapitaal, operationele kosten en een optimale servicegraad? Wij helpen jou vanuit Supply Chain management met een heldere aanpak van strategie naar uitvoering en realiseren een maximale ondersteuning.

  Dashboards

  Onze visuele dashboards geven je meer in- en overzicht. Je krijgt de juiste informatie op het juiste moment. Hierdoor kom je meer aan het stuur van jouw organisatie te zitten en kun je richting gaan geven aan de toekomst.