Smit Supply Chain Advies
Pr. Julianastraat 1
8281 CK Genemuiden
T +31 (0) 38 200 40 90
E info@smit-sca.nl

  Waarover wilt u meer informatie ontvangen? Voor welk vakgebied? Of boek hier een gratis online strategiesessie
  Meer weten? Wij nemen contact met je op Neem contact op

  ‘De commercieel directeur reageert met verbazing’

  Vanuit onze betrokkenheid bij een relatie zijn we aan de slag gegaan met de:

  – Beschikbaarheid van goederen
  – Afstemming van verkooporders
  – Beschikbare productiecapaciteit

  Om dit te optimaliseren is er gebruikgemaakt van forecasting. We maken de doorvertaling naar de beschikbaarheid van grondstoffen, capaciteiten, enz. De ingeleverde forecast geeft aan dat er noodzaak is om op te schalen met extra capaciteit. Maar, uit de evaluatie van de resultaten vs. de ingeleverde forecast blijkt dat dit te rooskleurig is. Vanuit ‘supply chain’ wordt aan ‘verkoop’ de vraag gesteld hoe zij tegen het vervolg aankijken. De huidige lijn van resultaten geeft namelijk niet aan om extra capaciteit op te schalen.

  De commercieel directeur reageert met verbazing: “Dus dit betekent dat wat ik nu inlever, een basis is voor de toekomst?”

  Wat een mooie reactie. Het kwartje is gevallen. Deze bewustwording gaat het bedrijf helpen bij de vervolgstappen.

  Ook stappen maken op het gebied van S&OP? In vier stappen doorlopen we de S&OP Scan in jouw organisatie wat jou inzicht en concreet resultaat oplevert.
  Weten welke? Neem contact op!

  • Supply chain
  • Ervaring
  • S&OP


  Wat wij nog meer voor u kunnen betekenen

  Dashboards

  Onze visuele dashboards geven je meer in- en overzicht. Je krijgt de juiste informatie op het juiste moment. Hierdoor kom je meer aan het stuur van jouw organisatie te zitten en kun je richting gaan geven aan de toekomst.

  S&OP

  Wil je weten wat het niveau van de S&OP in jouw organisatie is? Met onze S&OP scan geven we je dit inzicht. We laten je zien waar de optimalisatiemogelijkheden liggen en welke verbeteringen doorgevoerd kunnen worden.