Vitale werknemers staan garant voor succes

Ontdek meer

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit zijn nauw met elkaar verbonden. Vitale werknemers staan garant voor een succesvolle organisatie.
Investeren in je medewerkers loont! Hoe werkt dat dan? Wij leggen het je graag uit.

Vitaliteit

Vitaliteit betekent letterlijk levensenergie, de mate waarin iemand krachtig en energiek is. Simpel gezegd: waar ga je van stralen? Waar kom je je bed voor uit?

Bevlogen en betrokken

Vitale medewerkers die gezond, vakbekwaam, gedreven en met enthousiasme hun vak uitoefenen leveren de beste prestaties. Medewerkers die goed in hun vel zitten zijn fysiek, mentaal en emotioneel beter in balans. Hierdoor zijn ze vele malen energieker, productiever, gemotiveerder en innovatiever. Ze presteren beter en kunnen beter met veranderingen omgaan.

Inzetbaarheid: Nu en in de toekomst

Gaan jouw medewerkers fluitend naar hun werk en zijn ze klaar voor de toekomst? Zijn jouw medewerkers in staat mee te bewegen met alle veranderingen in de organisatie? Nemen ze hun verantwoordelijkheid? Leveren ze de gewenste kwaliteit? Zijn ze vitaal genoeg om het werk lichamelijk en geestelijk vol te houden? Zijn ze betrokken en blijvend vakbekwaam?

 

Medewerkers in hun kracht!

Duurzame inzetbaarheid heeft te maken met de mate waarin medewerkers op een goede manier hun werk kunnen uitoefenen. Nu en in de toekomst! Het gaat om het versterken van mens en organisatie. Het aantrekken en behouden van de juiste medewerkers. Maar ook het in beweging brengen van mensen die in al dienst zijn, zodat ze hun talenten (weer) op de juiste manier gaan benutten. Kijk naar de kracht van je medewerkers en zet deze kracht op een goede manier in.

Vitaliteitsmanagement

Vitaliteitsmanagement bevat alle activiteiten om jouw medewerkers vitaal en gemotiveerd te houden, zodat ze langer gezond en met plezier kunnen doorwerken en tijdens hun loopbaan optimaal functioneren. Wij coachen, trainen en begeleiden leidinggevenden en medewerkers op een positieve manier, waarbij we uitgaan van wat wél kan. We kijken samen naar wat er nodig is om actief aan de slag te gaan met de vitaliteit van jouw team(s) en de organisatie. Wij helpen je de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers van jouw organisatie te vergroten.

Voordelen van Vitaliteitsmanagement

Wat levert het je op om te investeren in vitaliteit? Met de juiste inzet ontstaan allerlei voordelen:

  • Grotere betrokkenheid, meer werkplezier en bevlogenheid;
  • Betere werksfeer en samenwerking;
  • Betere prestaties;
  • Meer tevreden klanten;
  • Dalend ziekteverzuim;
  • Medewerkers gaan makkelijker mee met veranderingen;
  • Minder personeelsverloop;
  • Betere positie voor het aantrekken van nieuw personeel.

Het is daarom niet alleen belangrijk voor de medewerker, maar zeker ook voor de werkgever. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, waarbij beide partijen baat hebben!

Meer weten?

Wil je weten hoe je jouw medewerkers betrokken en inzetbaar houdt? Hoe je ervoor zorgt dat jouw medewerkers niet alleen nu veilig en gezond werken, maar ook op langere termijn inzetbaar blijven? Wil je weten hoe je vitaliteitsmanagement toepast op de werkvloer en wat het jouw organisatie oplevert? Neem contact met ons op!

Zie ook het trainingsprogramma Effectief Leiderschap en de workshop Boksen.